Logo

Steaks med fritter og estragon-mayo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Steaks med fritter og estragon-mayo

 

Prøv disse grillede steaks med pommes frites og estragon-mayo. Her er opskriften ... du kan også lave kryddersmør, tartare sauce eller en bearnaise i stedet. Nemlig.

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Optænding - gas: Høj. Optænding - kul: 1 grillstarter. Sværhedsgrad: Middel.

Grilltemperatur: 225 °C. Udstyr: Rotisseri og kurv dertil

 

# Ingredienser

4 ribeye-steaks (3-4 cm i højden)
flagesalt
friskkværnet sort peber

 

Syltede, grillede citroner:
7 usprøjtede citroner
olie

 

Frites:
6 bagekartofler
2 rosmarinkviste
½ dl neutral olie
flagesalt

 

Estragonmayo:
½ bdt. estragon
½ citron (grillet på skærefladen)
2 dl god mayo
salt og peber

*

I køkkenet

Læg ud med at røre mayoen – skyl og slyng estragonen, og hak den fint.

Pres saften ud af citronen, som du lige har grillet hårdt først på skærefladen, og rør den sammen med mayoen og estragonen.

Smag til med salt og peber.

 

Vask kartoflerne grundigt, og skyl og pluk rosmarinen.

Skær hver kartoffel i rustikke både – de må ikke være for små.

Vend dem i olie, salt og rosmarin.

Hæld dem i kurven til rotisseriet, klik låget på, og sæt kurven på rotisserispiddet.

 

Krydr steaksene med salt og peber en halv times tid, inden de skal på grillen.

 

Ved grillen

Bemærk! Citronerne skal syltes et par dage før, de skal bruges.

Vask citronerne og skær dem i halve.

Gør grillen klar til høj, direkte varme.

Grill citronerne hårdt i tre minutter med skæresiden nedad, tag dem så af, og lad dem køle lidt af.

Læg dem i et stort sylteglas, og hæld olie over dem, så det dækker.

På den måde kan de holde længere. Lad nu citronerne stå i et par dage.

 

På selve dagen, hvor retten skal laves, gøres grillen klar til middel indirekte varme.

Sæt rotisseriet med kurven på grillen og start motoren.

Læg låget på, og grill nu kartoflerne i 1 time – eller til de er sprøde.

 

Når steaksene skal på, er det vigtigt, at der er fuld skrue på varmen på grillen.

Vend steaksene i olie, og læg dem på risten – nu ved direkte varme.

Grill bøfferne i 3-4 minutter på hver side – det giver medium stegte steaks.

Når du kan se, at der trækker rød kødsaft op på overfladen af steaksene, tager du dem af.

Læg dem på et skærebræt, og lad dem hvile i fem minutter.

 

Servér med frites, estragon-mayo og syltede grillede citroner.

 

Info: Tartare sauce er en kold sauce af mayonnaise, æggeblomme og purløg. I moderne madlavning er den dog i almindelighed tilsat persille, hvidvinseddike, kapers, sennep eller finthakket syltede agurker. Tartare sauce ligner remoulade.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.848 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her