Bedst til kalve- og
svinekød, men også til fisk og skaldyr.
4-6 portioner
#
1 dl sukker
½ dl æbleeddike
½ dl vand
1 usprøjtet citron,
skyllet og i tynde skiver
salt og friskkværnet
sort peber
1 spsk majsstivelse
+ 1 spsk koldt vand
*
1. Smelt sukkeret
for middel varme i en tykbundet gryde.
Det skal have en lys
karamelfarve, når det er klart.
Tag gryden fra
varmen, og hæld æbleeddike og vand i.
Sæt gryden tilbage
på varmen, tilsæt citronskiver, og lad det småkoge 10 min.
2. Smag glazen til
med salt og peber.
Rør en jævning
sammen af majsstivelse og vand.
Tag gryden fra
varmen, tag citronskiverne op med en hulske, og rør jævningen i.
Sæt gryden tilbage
på varmen, og lad det koge op.
Brug glazen i løbet
af et par dage, opbevar den i køleskab imens.
Se mere: + Glasering - glaze