Hjemmelavede pølser kan smage fantastisk. Vi har derfor
lavet en vidunderlig opskrift der kombinerer den klassiske pølse med både æbler
og timian.
Personer: 8. Forberedelse: 2 t. 30 min. Tilberedning: 2x10
t. Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Svær. Grilltemperatur: 20 °C. Udstyr: rygesmuld,
rygestativ, rygeovn, fx Smoker.
# Ingredienser
75 g æble
1 rødløg
2 fed hvidløg
1000 g magert svinekød
250 g røget spæk, (køb det fersk og ryg det selv på grillen) pas på ikke at
ryge det for meget da smagen så godt kan blive dominerende)
4 dl mælk
2 æg
2 kviste timian
1 tsk cayennepeber
½ tsk spidskommen
1 tsk paprika
½ tsk stærk chili
frisk kværnet peber
2-3 meter tarm fra lam hvis du vil have wienerpølse eller fra gris til
grillmedister
*
I køkkenet
Hak kød og fedt på kødhakkeren.
Løg, hvidløg og æbler skrælles og skæres i grove stykker, kom
det nu i en gryde og kog det mørt. Når det er mørt hældes vandet fra og det
hele moses.
Nu skal farsen, mosen, saltet, mælken, æggene og krydderierne
blandes sammen.
Det er altid en god ide at stege en prøve af farsen, så man
lige kan teste om der er noget i smagen der skal justeres.
Stil farsen på køl 1 time.
Så skal farsen stoppes i tarmen.
Sørg for at have ca. 10 cm i starten af tarmen, det skal
bruges til sidst til at slå knude med.
Kom tarmen på pølsehornet og kom farsen i, pas på der ikke
kommer lufthuller.
Fyld ikke tarmen for hårdt så kan den sprænge.
Når alt farsen er brugt skal du slå knude i begge ender, derefter skal pølsen
drejes af.
Drej pølserne af i passende størrelse, og lad dem hvile i et
par timer.
Ved grillen
Gør din smoker/rygeovn klar til kold røgning.
Dette gøres ved at lægge en masse rygesmuld i en slange form
i bunden af smokeren.
Kom pølserne på grillen.
Tænd for rygesmulden ved at ligge en optændings blok i
starten af smuldet.
Kom låget på og lad den ryge i 1 døgns tid.
Efter rygning skal de grilles kort.