Revelsben med en marinade og tilhørende coleslaw, som kan
tilbedes på din kulgrill eller gasgrill. Skal grilles ved indirekte varme.
personer: 4. Forberedelse: 2 timer. Tilberedning: 30 min. +
trækketid.
Grillmetode: Direkte/Indirekte. Optænding - gas: Middel. Sværhedsgrad:
Middel.
Grilltemperatur: 180 °C. Udstyr: Ildfast fad
# Ingredienser
1 kg revelsben
Marinade:
1 fed hvidløg
1½ spsk tomatpuré
½ tsk dijonsennep
1 spsk brun farin
½ spsk paprika
Coleslaw
½ spidskål
2 gulerødder
1 spsk. dijonsennep
½ dl æble- eller hvidvinseddike
1½ tsk. sellerisalt
1 spsk. sukker
½ tsk spidskommen
1 dl cremefraiche 38%
1¼ dl mayonnaise
salt og peber
*
I køkkenet
Soignér benene – fjern hinden fra bagsiden.
Pil og hak hvidløgsfeddene fint.
Bland alle ingredienserne til marinaden, og hæld den i en
frysepose.
Læg revelsbenene ned i posen til marinaden.
Vend dem godt rundt, luk posen, og lad benene marinere på
køl natten over.
Skyl hvidkålen og snit den meget fint.
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Vend begge dele sammen i en skål.
Pisk dijonsennep, eddike, sellerisalt, sukker, spidskommen
og lidt peber sammen.
Hæld den over kålblandingen, og lad den trække i mindst 30
minutter.
Vend jævnligt rundt deri.
Hæld marinaden fra.
Rør cremefraiche sammen med mayonnaise, salt og peber.
Tilsæt sukker efter behag – men smagen skal være til den
lidt sødere side.
Vend dressingen sammen med den marinerede kålblanding –
helst lige inden servering.
Ved grillen
Gør grillen klar til indirekte varme – griller du på en af
de mindre grillmodeller, skal du bruge en stegerist med alu-bradepande.
Lad grillen nå omkring 180 °C.
Læg de marinerede revelsben i et ildfast fad, og dæk det med
alufolie.
Stil det midt på grillristen, læg låget på grillen, og grill
benene i omkring to timer.
Tag det ildfaste fad af grillen, og gør grillen klar til
direkte varme.
Grill nu revelsbenene færdige ved at give dem cirka to
minutter på hver side ved direkte varme. Servér dem med coleslaw.