Logo

Laksefilet på trækævle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laksefilet på trækævle

 

Her kan du være nødt tillige at kløve en hel, lille træstamme, så du får to halvdele. Laksen skal altså barbecuegrilles på et stykke af den ene halvdel. Som alternativ kan du bruge en ubehandlet planke af løvtræ. I mangel af kævler og planker kan du grille den hele laksefilet på grillristen ved indirekte varme og røgtræ. Under alle omstændigheder bliver det en fantastisk servering. Brug en smoker eller en kuglegrill med briketter.

4-6 portioner

 

#

ca. 1 kg laksefilet med skind

Kogelage til grillkød, se opskrift 

trækævle af løvtræ

Coleslaw, se opskrift 

*

 

1. Lad laksefileten ligge mindst et døgn i lage.

Tag den så op af lagen, og skyl den af.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå og dækker halvdelen af grillen.

Luk låget, og lad spjældet stå åbent i bunden og i låget.

Kontroller varmen, omkring 130 °C er passende.

 

3. Læg kævlen midt i gløderne.

Lag laksefileten på, og luk låget.

Lad spjældet stå åbent i bunden og i låget.

Steg laksefileten ca. 45 min. eller til kødet nemt kan løsnes fra skindet.

 

Servering: Lad eventuelt laksen ligge på kævlen fra grillen, eller løft den op på et fad, og server coleslaw til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (13 stemmer)
Siden er blevet set 1.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her