Madkursus.dk giver dig her de bedste marinader, så du kan få
det mest optimale ud af dit kød, mens solen stadig skinner over land. Denne marinade bruger jeg til oksekød samt vildt. Portionen rækker til ca. 2 kg kød.
# Den lette rødvinsmarinade:
1 dl
olie
1 dl
rødvin
1-2
spsk grofthakkede, grønne umodne peberkorn (Madagascarpeber)
1-2
fed knust hvidløg.
*
Pisk
marinaden sammen og hæld den over kødet.
Lad
det trække 4-6 timer. Vend kødet et par gange.
Når du griller pensles
kødet med marinaden hver gang det vendes.
# Den fyldige rødvinsmarinade:
1 dl rødvin
¼ dl aceto balsamico
¼ dl olie
1 tsk friskkværnet
sort peber
2 laurbærblade
2 spsk timian
et nip cayennepeber
1 tsk salt
1 dl hakket persille
1 stort fed hvidløg
*
Blend alle
ingredienser i en foodprocessor med skarp kniv, eller brug en stavblender.
Marinaden
skal være så jævn som muligt.