Ved tilberedning i
pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.
Opskriften er
beregnet til 4 personer
#
1 kg skirt
steaks
5 dl appelsinsaft
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk stærk BBO-sauce
1 stk ingefær, ca. 2 cm
salt og peber
*
Løg, hvidløg og ingefær skæres i tynde skiver.
Steakene krydres med salt og peber og lægges i en skål
sammen med løg, hvidløg og ingefær, og appelsinsaften hældes over.
Lad det marinere mindst 6 timer i køleskab.
Tag kødet ud af køleskabet, dup det tørt og grill det ved
høj varme i 3 minutter på hver side.
Lad kødet hvile et øjeblik og skær det i tynde skiver på
langs.
Tip til tilbehør: Rosmarinkartofler
#
4 mellemstore kartofler
4 spsk rapsolie
1 bdt. rosmarin
salt og peber
*
Skyl kartoflerne grundigt, skær dem igennem på langs og læg
dem på en velsmurt bageplade med snitfladen opad.
Drys rundhåndet med salt, peber og rosmarin.
Bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 200 °C.
Når skrællen er sprød og gyldenbrun, er kartoflerne klar til
servering.