Titlen på denne
opskrift kan groft sagt oversættes til "svinekød med chili". De 24
chilier gør den virkelig stærk, selv uden chilifrøene. Den er omtrent lige så
stærk som Tabasco. Marinaden kan laves som en sauce, der er god til omeletter
og som vil tilfredsstille de fleste chili fans.
Giver 4 portioner
# Ingredienser
900 g svinemørbrad
24 tørrede røde
chilipebere
2 spsk baconfedt
250 g løg skåret i
terninger
4 fed hakket hvidløg
2 spsk hvedemel
1 tsk havsalt
½ tsk stødt
mexicansk oregano
2¼ dl tomatjuice
cremefraiche og
limebåde til garnering
* Tilberedning
1 Skyl chilierne og
fjern stilke og frø.
Læg dem i en gryde,
dæk dem med vand og kog dem i 30 min.
Hæld vandet fra og
kom de blødgjorte chilier i en krydderikværn.
2 Varm baconfedtet
og sauter løg og hvidløg.
Tilsæt mel og rør
det til en glat pasta.
Tilsæt chili, salt,
oregano og tomatjuice og lad det simre i 30 min
med omrøring ind
imellem.
3 Skær
svinemørbraden i 1 cm tykke skiver.
Læg dem i en
glasskål.
Mariner dem i den
røde chilisauce i køleskabet natten over.
4 Grill kødet over
middel varme, 5-7 min på hver side eller
til det er stegt som
du ønsker det.
Server med æg eller
i en tortilla (som en blød taco)
garneret med
cremefraiche og limebåde.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------