Det er nemt at lave perfekte pølsebrød, og her får du opskriften
på lækre og luftige pølsebrød – meget bedre end de købte fabriksbrød. 12 brød
på 60 min.
# 12 Lækre hjemmelavede og luftige pølsebrød.
20 g gær
2,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 æg
50 g sukker
500 g økologisk hvedemel
50 g smør i tern
*
Sådan laver du pølsebrødene:
Kom vand i røreskålen, og smuldr så gæren i.
Rør gæren ud i vandet, på laveste trin på røremaskinen.
Kom ægget i, og rør også det ud i dejvæsken.
Hæld gradvist mel, sukker og salt i.
Start med halvdelen af melet, og fortsæt så indtil du har
den konsistens på dejen.
Det kan være du skal bruge en smule mindre mel – men måske
også lidt mere.
Når dejen er æltet godt igennem kommer du smørret i, og
lader det ælte igennem i 10 minutter ved laveste hastighed.
Sæt dejen til hævning i en lille halv times tid. Gerne et
lunt sted.
Slå dejen til pølsebrød ud på et meldækket bord, og ælt det
hurtigt igennem.
Del dejen i 12 klumper. I hånden ruller du dem til boller,
som du efterfølgende – også i hånden – triller til aflange brød.
Læg dem på bagepapir på en bageplade, men hold lidt afstand,
da de hæver en del under bagetiden.
Forvarm ovnen på 200 °C varmluft.
Lige inden du sætter brødene i ovnen pensler du dem med
lunkent vand.
Bag pølsebrødene midt i ovnen i cirka 12 minutter, men hold
øje, så de ikke bliver for mørke.
Når de flotte gyldne/lysebrune er de færdige, og skal tages
ud.
Lad pølsebrødene hvile på en rist inden servering.
De må gerne lige køle lidt af inden du begynder at nyde dem.
Hvis du ønsker lidt sundere brød, kan du erstatte noget af
hvedemelet med fuldkornsmel. Vær dog lige opmærksom på, at det kan kræve lidt
mere væske (lunkent vand).