Gå all in på dine hotdogs … en ristet med det hele, tak
12 stk. 1 time 30 min
# Ingredienser
3 dl lunkent vand, omkring 37 °C
1 dl mælk
50 g gær
½ dl olivenolie
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
½ tsk kardemomme
200 g grahamsmel
400-450 g. hvedemel ca
ekstra æg til at pensle med + sesamfrø til drys
*
Sådan laver du pølsebrødene:
Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg.
Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør i
gærblandingen.
Rør nu hvedemel i og ælt til sidst til dejen er lækker
smidig.
Lad dejen hæve i en skål i 30-40 minutter.
Form derefter 12 aflange pølsebrød, brug en smule olie på
bordpladen og hænderne i stedet for mel. Det sikrer at brødene ikke bliver
tørre.
Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30
minutter, pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bages i en forvarmet ovn ved 190 °C i omkring 15-18 minutter.
Server pølsebrødene som hot dogs.
Tilbehør til gode hot dogs: gode pølser, hjemmelavet ketchup,
grovkornet sennep, remoulade af piccalilly og mayo, syltede rødløg, hjemmelavede
ristede løg og hjemmelavede syltede agurker.
Du kan også servere hjemmelavet coleslaw til og en god grøn
salat med mormordressing, eller som i Sverige; potatismos - kartoffelmos.