Kødet fra sværdfisk
er meget delikat og egner sig fint til grillspid. Brug en åben grill med kul
eller en gasgrill. Serveres med Rodfrugter på grillen, se opskrift.
4 portioner
#
600 g sværdfisk
skåret i mundrette tern (alternativer: brosme, lange, laks eller smørfisk)
ca. 24 tørre eller
friske laurbærblade
1 rød peberfrugt
grillspid af træ,
der har ligget i blød i vand i ½ time
Souvlaki marinade, se
opskrift
citronbåde til
servering
*
1. Mariner
fiskestykkerne i mindst 2 timer.
Tør så stykkerne af,
og sæt dem på spid skiftevis med laurbærblade og peberfrugtstykker.
Gem marinaden, og
brug den til at pensle spiddene med, mens de grilles.
2. Lad kullene brænde
ned, til gløderne er grå.
Kontroller varmen,
der skal være meget stærk.
Læg foliepakken med
grønsager lige ved siden af gløderne.
Lad pakken varme
igennem 10 min., inden sværdfiskespiddene kommer på grillen.
3. Læg en bred
strimmel folie ud, så enderne af spiddene ikke bliver brændt.
Grill dem over
direkte varme.
Regn med 1-2 min. på
hver side.
Pensl spiddene
medjævne mellemrum, til al marinaden er brugt.
Læg grønsagerne på
et fad som bund for sværdfiskespiddene, og server dem med citron til.