Logo

Souvlaki marinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Souvlaki marinade


Souvlaki er Grækenlands bidrag til fastfoodkulturen. Den består som oftest af små stykker kød samt af og til grønsager, grillet på spid. Spiddene serveres til gengæld traditionelt med pommes frites, pitabrød eller med pilaffris. Marinaden passer til både kød, fisk og kylling og rækker til ca. 600 g.

 

#

1 spsk jomfruolivenolie

1 citron revet skal af

½ dl friskpresset citronsaft

2 spsk æble- eller hvidvinseddike

2 store fed hvidløg, pressede

1½ spsk tørret oregano

1 tsk salt

½ tsk friskkværnet sort peber

*

MARINERING TRIN FOR TRIN

1. Pisk ingredienserne sammen.

2. Mariner småstykker, tynde skiver eller portionsstykker.

3. Læg det marinerede i en frysepose, pres luften ud, og luk til.

4. Mariner et par timer eller mere.

5. Tør marinaden grundigt af, når det er tid til at grille. Gem marinaden.

6. Grill på den ene side, og pensl eller dryp derefter marinaden på, og grill igen.

Gentag, til marinaden er brugt eller til alt er perfekt grillet.

7. Opbevar marinaden i køleskab.

 

Souvlaki marinade

Se opskrift på Græske marinerede souvlaki spid.

 

Souvlaki betyder "lille spid" på græsk, og kommer af ordet "souvla", "(grill-)spid".

Souvlaki er en madret fra det græske køkken, hvor der er tale om svinekød, eller lammekød, grillet på mindre spid. Hvis der er tale om større spid med svinekød eller lammekød, taler man om "kontosouvli", hvilket paradoksalt nok betyder "kort spid". Begge dele er oprindeligt specialiteter fra det græske fastland. Kalve/oksekød tilberedes traditionelt i ovn.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her