Vores bedste opskrift på en ægte græsk tzatziki. Tzatziki er
en spise, der forbindes med det græske køkken, men er meget brugt i flere
forskellige køkkener omkring den østlige del af Middelhavet.
# Ingredienser
500 g græsk yoghurt 10%
2 hele agurker (squash kan også bruges)
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
* Tilberedning
1. Halver agurker på langs og fjern den våde midte med en
teske.
Riv agurkerne groft på rivejernet og hæld dem over i en si.
2. Drys salt over agurkerne og lade dem dryppe af, skyl og
lad dryppe af igen.
3. Hæld de revne agurker i en stor skål og rør den græske
yoghurt i.
4. Tilsæt resten af ingredienserne, dvs. presset hvidløg,
olivenolie, citronsaft og salt og rør godt sammen.
5. Sæt tzatzikien i køleskabet til næste dag.
6. Først næste dag inden servering smager du den til.
Nu har hvidløg fået lov at arbejde sig igennem yoghurten, og
du har sikkert kun brug for at justere lidt med salt og evt. citron.
TIPS TIL EN GOD TZATZIKI
- Lav den med fuldfed græsk yoghurt 10%. Drop alle tanker om
skyr-tzatziki og andre fedtfattige alternativer. Du kan endda øge fedtprocenten
yderligere og lave den med cremefraiche 38%.
- Lav den dagen før den skal spises. Jo længere tid den
trækker, jo bedre og stærkere smager den.
- Rør gerne 1-2 spsk god olivenolie ud i den færdige
tzatziki. Det runder smagen fint af.
- Overvej at komme en smule hakkede urter i. Dild fungerer
overraskende godt men også persille og mynte fungerer rigtigt godt.
- Lav altid mere end du tror, du skal bruge. Det er så godt
- så det bliver spist!
- Hvis du skal spise tzatzikien med det samme, skal du bruge
mere hvidløg end hvis du, som vi foreslår, lader den trække en dag i køleskab
inden servering.