Logo

Vafler med æble og kanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vafler med æble og kanel

 

Her får i en af mine yndlings desserter, nemlig æble/kanel vafler. De er nemme at lave, og indeholder kun få kalorier pr. styk. Kan også laves med marcipan

 

Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min. Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr: Vaffel- og sandwichjern

 

# Ingredienser

50 g smør

4½ dl mælk

4½ dl fløde

5 æg

90 g brun farin

2 æbler

2 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

200 g hvedemel

1 tsk kanel

½ tsk hjortetakssalt

smør til stegning

 

I køkkenet

Skær æblerne i små tern, eller riv dem. Smelt smørret ved svag varme.

Bland mel, bagepulver, kanel, vanilje sukker og brun farin sammen og pisk let med en håndmikser.

Rør æggene i et ad gangen, tilsæt mælk, fløde og til sidst det smeltede smør.

Rør dejen glat.

Vend forsigtig æblestykkerne i dejen.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte middelhøjvarme.

Sæt vaffel- og sandwichjernet på grillristen og lad det varme op i 5-8 minutter.

Fordel dejen i de fire områder, så hele overfladen er dækket.

Luk jernet sammen, og bag dejen i 6-8 minutter.

Vend herefter jernet 180 grader, og bag videre i ca. 6-8 min., eller til vaflen er gylden på begge sider.

 

Tips: Læg vaflerne på en rist, når de er færdige, så de holder sig sprøde.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her