Logo

Tomatchutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatchutney

 

Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste dip, mayo, saucer, marinader, glaseringer, salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her

 

Personer: 4. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 10 min. Grillmetode: Direkte/Indirekte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 220 °C.

 

# Ingredienser

250 g cherry- eller blommetomater
1 rødløg
1 fed hvidløg
3 spsk friske krydderurter
2 spsk olivenolie
1 spsk friskpresset limesaft
chili eller tabasco efter smag
salt og peber

*

 

I køkkenet

Skær tomaterne i halve.

Skræl rødløg og hvidløg, og hak dem.

Hak de friske krydderurter fint.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte varme, ca. 220 °C.

På en kulgrill skal du bruge briketter i en mængde, der svarer til 23 grillstarter.

Sæt gryden eller wokken på grillristen, og lad den forvarme i 5-8 min.

Tilsæt olie, og sauter løg og hvidløg, til de er gennemsigtige.

Tilsæt tomater, krydderurter, chili og limesaft.

Lad chutneyen simre i et par minutter.

Smag til med salt og peber.

Læg en lille håndfuld fugtige røgflis på briketterne/ kullene eller i en rygeboks, hvis du bruger en gasgrill.

Røg derefter chutneyen i 20 minutter.

Tag den af grillen, og lad den køle lidt af inden servering.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.762 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her