Logo

Toffeestænger med pekannød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Toffeestænger med pekannød

 

Lær at lave Toffee med pekannød og få inspiration til mange andre lette, sunde og spændende lækkerier på grillen

 

Forberedelse: 60 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel.

Grilltemperatur: 240 °C. Udstyr: Bagesten, gryde, bradepande (25 x 25 cm)

 

# Ingredienser

Toffeestykker:

30 g smør

75 g sukker

1 spsk vand

 

Toffeebar:

150 g brun farin

2 æg

1 spsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

350 g creamy peanutbutter

100 g usaltede pekannødder (mandler eller andre nødder kan også bruges)

 

Pynt:

50 g florsukker

 

I køkkenet

Toffeestykker: Tilsæt alle ingredienserne i en gryde, og bring dem i kog ved middelhøj varme.

Lad sukkerlagen koge i ca. 6 min. under omrøring, til den har en gylden, brun farve.

Hæld den flydende sukkerlage i en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt den til afkøling.

Hak den afkølede toffee i stykker.

 

Toffeebar:

Pisk brun farin, æg, vaniljesukker, bagepulver og peanutbutter godt sammen.

Hak pekannødderne og vend dem i dejen sammen med toffeestykkerne.

Hæld dejen i en grillfast bradepande beklædt med bagepapir.

 

Ved grillen

Fyld grillstarteren halvt op med briketter, og klargør grillen til indirekte, høj varme, 240 °C.

Læg bagestenen i midten af grillen, og sæt kagen derpå.

Bag kagen i 25-30 min.

 

Efter grillning:

Lad kagen køle af. Skær den ud i stænger, ca. 24 stykker á 2x3 cm.

Drys toffeestængerne med florsukker.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.307 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her