Logo

Teriyaki-marinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Teriyaki-marinade

 

Denne traditionelle japanske marinade er populær og nem at lave. Basisingrediensen er soyasauce, der giver en sød og karamelliserende smag. I Japan bliver marinaden mest brugt til fisk, men den er perfekt til alt slags kød.

 

# Ingredienser:

2 ½ dl soyasauce

2 ½ dl japansk madlavningsvin

¾ dl rørsukker

1 fed mast hvidløg

1 stykke frisk ingefær

1 spsk. honning

½ tsk. wasabipulver eller ¼ tsk. wasabipasta (kan udlades, hvis du ikke ønsker den for stærk)

*

Bring alle ingredienser i kog og lad det koge et par minutter til det får en sirup-agtig konsistens.

Tag marinaden af varmen og fjern hvidløg og ingefær.

Lad marinaden køle af.

Tilsæt ønsket kød til ¾ af marinaden i 20 minutter.

Når kødet skal grilles, varmes den sidste del af marinaden og pensles på kødet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.833 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her