
Ved tilberedning i
pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.
Opskriften er
beregnet til 4 personer
#
2 porterhouse steaks
fra kvæg a ca. 1000 g
6 spsk olivenolie
4 rosmarinkviste
4 fed hvidløg
2 tsk sort peber,
stødt
2 tsk fleur de sel
1 tsk frisk oregano
*
Hak hvidløg og
oregano fint og pensl steakene med olivenolie.
Bland hvidløg,
oregano, salt og peber og gnid det godt ind på begge sider af kødet.
Læg rosmarinkvistene
på og lad kødet marinere i ca. 12 timer.
Varm en grillpande
godt op og steg steakene i ca. 7 minutter på hver side.
Lad derefter
steakene hvile 15 minutter i ovnen ved 80 °C.
Inden servering
skæres kødet i ca. 2 cm brede skiver ind mod benet og fordeles på
tallerkenerne.
Tip til tilbehør: Rosmarinkartofler
#
4 mellemstore
kartofler
4 spsk rapsolie
1 bdt rosmarin
salt og peber
*
Skyl kartoflerne
grundigt, skær dem igennem på langs og læg dem på en velsmurt bageplade med
snitfladen opad.
Drys rundhåndet med
salt, peber og rosmarin.
Bag dem i ovnen ca.
30 minutter ved 200 °C.
Når skrællen er
sprød og gyldenbrun, er kartoflerne klar til servering.