Logo

Lammeryg med hvidløg og rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammeryg med hvidløg og rosmarin

 

Lækker, nordisk-inspireret opskrift med velsmagende lammeryg. Kødets gode smag, kan suppleres af en dejlig salat med kartofler vendt i en cremet flødemarinade.

 

Personer: 10. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 80 min + 20 min hvile. Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Kernetemperatur: 58 °C. Udstyr: Alubakke.

 

# Ingredienser:

1 hel lammeryg (4,5kg)

½ bdt rosmarin

10 fed hvidløg

½ dl olivenolie

salt og peber

*

 

I køkkenet:

Hak rosmarin og hvidløg fint.

Snit fedtet på lammeryggen – pas på at ikke at snitte ned i kødet.

Gnid ryggen med olie, hakket rosmarin og hvidløg.

Drys med salt og peber.

 

Ved grillen:

Fyld grillstarteren 1/3 – 1/2 op med briketter, og klargør grillen til indirekte, høj varme (200 °C).

Placer en alubakke mellem briketterne til at opsamle fedt fra ryggen.

Læg lammeryggen midt i grillen, og grill den i 30 min.

Fordel trækul over briketterne efter 30 min. (utændte, cirka en halv grillstarter).

Grill lammeryggen færdig, til den har en kernetemperatur på 58 °C.

Lad lammeryggen hvile i mindst 20 min., inden den skæres ud.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her