Logo

Lammekølle på grill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekølle på grill

 

Denne opskrift på lammekølle på grill er simpelthen så god - smørmørt og velsmagende krydret lammekød både til grill og ovn - få opskrift her

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1,5-2 timer. Grillmetode: Indirekte

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr: Rotisseri.

 

# Ingredienser

1 lammekølle a 3 kg uden ben

5 fed hvidløg + ekstra til stegning

1 bundt rosmarinstilke

1 usprøjtet citron

salt og peber

 

I køkkenet

Puds lammekøllen af indvendigt – tjek for evt brusk.

Pil hvidløgsfeddene og riv 3 af feddene fint.

Vask rosmarin og citron, riv skallen, og smør lammekøllen indvendigt med citronskal, hvidløg, finthakket rosmarin, salt og peber.

Bind lammekøllen op med kødsnor af 3-4 cm mellemrum.

Sæt rosmarinstilke og ekstra hvidløgsfed ind under snoren rundt omkring på lammekøllen, og sæt den på spiddet til rotisseriet.

Spænd lammekøllen fast med rotisseri-gaflerne.

 

Ved grillen

Gør grillen klar til indirekte varme – cirka 185 °C.

Når den er varm, sætter du spiddet i motoren og tænder.

Læg låg på grillen, og grill nu lammekøllen i 1½-2 timer.

 

Tag kødet af, når det har en kernetemperatur på 60 °C.

Lad lammekøllen hvile utildækket i minimum 30 minutter inden servering.

Hviletiden er vigtig, da saften her trækker ind i kødet og sikrer et mere saftigt resultat.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.780 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her