Logo

Grillspid med chorizo og tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillspid med chorizo og tomater

 

Det er ikke noget særligt – det med at komponere et grillspid. Vi vil gerne slå et slag for chorizo på spid: Denne spanske, krydrede pølse der tilfører hele spyddet ekstra smag i form af chili (med måde), krydring og en subtil røgsmag der forstærker hele idéen med spid på grill.

Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let.

Grilltemperatur: 180 °C. Kernetemperatur: 58 °C. Udstyr: Rack til grillspid.

 

# Ingredienser

600 g oksefilet
8 skiver bacon
200 g chorizo
16 små tomater
1 stort løg

 

MARINADE:
1 dl olie
2 spsk balsamico
1 spsk honning
2 fed hvidløg, presset
salt og peber

*

I køkkenet

Ingredienserne til marinaden piskes sammen.

 

Skær oksefileten i 16 stykker.

Baconskiverne halveres og vikles om hvert stykke oksekød.

Chorizoen skæres ligeledes i 16 stykker.

Løget skæres i kvarte der igen halveres, således at du har 8 stykker.

Hvert stykke splittes med fingrene op i 2 løgbåde så du har ialt 16 både.

Alle ingredienser sættes på spid – 8 store eller 16 små – og pensles med marinaden.

 

Ved grillen

Grilles ved høj varme og pensles yderligere med marinade undervejs.

 

Tips: Spid af jern fungerer bedst, da de leder varmen ind i midten af ingredienserne, og dermed også virker 'indefra'. Bruger du træspid, så læg dem i vand en time inden du griller – så futter de ikke så nemt af.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her