Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld burger
❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4-6 personer
# Ingredienser
85 g grov bulgur
300 g røde
kidneybønner fra dåse, skyllede og afdryppede
300 g røde
cannellinibønner fra dåse, afdryppede
1-2 friske røde
jalapeño-chilier, uden kerner og grofthakkede
2-3 fed hvidløg
6 forårsløg, groftsnittede
1 gul peberfrugt,
uden kerner og i små tern
1 spsk frisk
koriander, fintsnittet
125 g cheddarost,
revet
2 spsk
fuldkornshvedemel
1-2 spsk solsikkeolie
1 stor tomat, i
skiver
salt og peber
4-6
fuldkornsburgerboller
* Tilberedning
1 Kog bulguren i en
gryde letsaltet kogende vand i 12 min, eller til den er mør.
Hæld vandet fra og
stil den til side.
2 Kom bønnerne op i
en foodprocessor sammen med chili, hvidløg, forårsløg. peber, koriander samt
halvdelen af osten.
Blend det godt
sammen ved hjælp af pulsknappen.
Tilsæt den kogte bulgur samt salt og peber og blend igen.
Form farsen til 4-6
lige store burgere, vend dem i mel, dæk med film og stil dem på køl i 1 time.
3 Varm grillen godt
op.
Pensl burgerne let
med olie og grill dem i 4-6 min på hver side, eller til de er stegt, sådan som
man bedst kan lide dem.
Læg 1-2 skiver tomat
oven på hver burger og drys med resten af osten.
Grill videre i 2-3
min, eller til osten begynder at smelte.
Server straks i de
lune boller.