Verdens bedste cheeseburger
- Den er fyldt med oksekød, rødløg, chili, avocado, salat og ost. Der er mange
muligheder med cheeseburger, men denne er bedst
Forberedelsestid 15
min. Grilltid 10-12 min. Til 4 personer
# Ingredienser
900 g hakket oksekød
(20 % fedt)
1 mellemstort
rødløg, revet groft
3 spsk finthakket
frisk bredbladet persille el. korianderblade
2 spsk finthakket jalapeño-chili,
evt inkl. frø
1½ tsk groft havsalt
½ tsk
hvidløgsgranulat
¼ tsk friskkværnet
sort peber
1 moden avocado
4 tynde skiver mild
cheddar
4 burgerboller
4 salatblade
* Tilberedning
Bland hakket kød,
løg, krydderurter, chili, salt, hvidløg og
peber grundigt i en
skål.
Form farsen til 4
lige store, ca. 2½ cm tykke burgere og
lav en fordybning i
midten af hver, på den måde bliver burgeren
jævnt grillet og
buer ikke op, når den grilles.
2. Skær avocadoen
over på langs og fjern stenen.
Skræl avocadoen og
skær den i 5 mm brede skiver på langs.
3. Forbered en
to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
4. Rens grillristen
grundigt.
Grill burgerne over
direkte høj varme med lukket låg i 10-12 min,
til de er halvt gennemstegt
(medium).
Vend dem en gang, så
snart de løsner sig fra risten, og flyt evt.
rundt på dem, så de
steges jævnt.
Lad en skive ost
smelte på hver burger det sidste minut, og rist
bollerne gyldne med
snitfladen nedad over direkte varme i 20-30 sek.
Saml cheeseburgerne
med avocadoskiver og salatblade og
server dem varme.
Tips:
Revet løg indeholder
meget fugtighed og gør burgeren god og saftig.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk