Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuldt tilbehør ❤ Vi
hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk -
prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
225 g tørrede
pastaskruer
4 tomater
50 g sorte oliven
25 g soltørrede
tomater i olie
2 spsk pinjekerner
2 spsk parmesan,
frisk og groftrevet
friske
basilikumblade, til pynt
Vinaigrette:
15 g basilikum blade
1 fed hvidløg, knust
2 spsk parmesan, friskrevet
4 spsk ekstra jomfruolie
2 spsk citronsaft
salt og peber
* Tilberedning
1 Kog pastaen i en
stor gryde letsaltet kogende vand i 10-12 min, eller til den er mør, men stadig
'al dente'. (har bid)
Hæld vandet fra og
skyl den i rindende koldt vand.
Lad den dryppe helt
af og kom den op i en stor skål.
2 Varm ovngrillen
op.
Vinaigrette: Kom
basilikumblade, hvidløg, parmesan. olie og citronsaft op i en foodprocessor.
Krydr med salt og
peber og blend det hele sammen til en glat pesto.
Alternativt kan
basilikumbladene også snittes fint og røres sammen med de øvrige ingredienser i
hånden.
Hæld dressingen over
pastaen og vend det godt sammen.
3 Skær tomaterne i
både.
Pil stenene ud af
olivenerne og skær dem i halve.
Skær de soltørrede
tomater i strimler.
Rist pinjekernerne
under grillen, til de er gyldenbrune.
4 Kom tomater (både
friske og soltørrede) i salaten sammen med oliven og vend det godt sammen.
Kom salaten op i en
serveringsskål, drys med parmesanen og server pyntet med lidt frisk basilikum.