Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuldt
tilbehør ❤ Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste
opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv.
Til 4-6 personer
# Ingredienser
250 g tør italiensk focaccia,
ciabatta eller filone
4 store stilkmodnede
tomater
6 spsk god olie
4 røde, gule
og/eller orange peberfrugter
100 g agurk
1 stort rødløg,
finthakket
8 ansjosfileter i
olie fra glas, afdryppede og hakkede
2 spsk kapers i
lage, skyllede og duppet tørre
4 spsk rødvinseddike
2 spsk god balsamico
salt og peber
frisk basilikum, til
pynt
* Tilberedning
1 Skær brødet i 2½
cm store tern og kom det op i en stor skål.
Skær tomaterne i
kvarte hen over en skål, så saften opfanges.
Grav kernerne ud med
en ske og kasser dem, skær derefter kødet i små tern.
Kom dem op til
brødet.
2 Stænk 5 spsk olie
over blandingen og vend det godt sammen med hænderne.
Stænk evt. tomatsaft
over og lad det trække i 30 min.
3 Flæk i mellemtiden
peberfrugterne og fjern kernerne.
Læg dem på en rist
og grill dem over en varm grill i 10 min, eller til skindet er sortblistret.
Kom dem i en fryse
pose, stil dem til side i 20 min, så dampen løsner skindet, pil dem og skær
kødet i små tern.
4 Flæk agurken og
skær hver halvdel i 3 strimler, skrab kernerne ud med en teske og skær
frugtkødet i små tern.
5 Kom løg,
peberfrugt, agurk, ansjoser og kapers op til brødet! og vend det godt sammen.
Stænk med eddike og
balsamico efter behag og smag til med salt og peber.
Stænk evt. med
ekstra olie og eddike, men pas på at salaten ikke bliver for sjasket eller
fedtet.
Pynt med frisk
basilikum og server straks.
INFO: Panzanella eller panmolle er en toscansk hakket salat
med gennemvædet daggammelt/tørt brød, løg og tomater, der er populært om
sommeren. Det inkluderer ofte agurker, nogle gange basilikum og er klædt med
olivenolie og eddike. Det er også populært i andre dele af det centrale
Italien.