Logo

Panzanella - brødsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Panzanella - brødsalat

 

Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuldt tilbehør Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv.

Til 4-6 personer

 

# Ingredienser

250 g tør italiensk focaccia, ciabatta eller filone

4 store stilkmodnede tomater
6 spsk god olie

4 røde, gule og/eller orange peberfrugter
100 g agurk

1 stort rødløg, finthakket

8 ansjosfileter i olie fra glas, afdryppede og hakkede

2 spsk kapers i lage, skyllede og duppet tørre

4 spsk rødvinseddike
2 spsk god balsamico
salt og peber

frisk basilikum, til pynt

 

* Tilberedning

1 Skær brødet i 2½ cm store tern og kom det op i en stor skål.

Skær tomaterne i kvarte hen over en skål, så saften opfanges.

Grav kernerne ud med en ske og kasser dem, skær derefter kødet i små tern.

Kom dem op til brødet.

 

2 Stænk 5 spsk olie over blandingen og vend det godt sammen med hænderne.

Stænk evt. tomatsaft over og lad det trække i 30 min.

 

3 Flæk i mellemtiden peberfrugterne og fjern kernerne.

Læg dem på en rist og grill dem over en varm grill i 10 min, eller til skindet er sortblistret.

Kom dem i en fryse pose, stil dem til side i 20 min, så dampen løsner skindet, pil dem og skær kødet i små tern.

 

4 Flæk agurken og skær hver halvdel i 3 strimler, skrab kernerne ud med en teske og skær frugtkødet i små tern.

 

5 Kom løg, peberfrugt, agurk, ansjoser og kapers op til brødet! og vend det godt sammen.

Stænk med eddike og balsamico efter behag og smag til med salt og peber.

Stænk evt. med ekstra olie og eddike, men pas på at salaten ikke bliver for sjasket eller fedtet.

Pynt med frisk basilikum og server straks.

 

INFO: Panzanella eller panmolle er en toscansk hakket salat med gennemvædet daggammelt/tørt brød, løg og tomater, der er populært om sommeren. Det inkluderer ofte agurker, nogle gange basilikum og er klædt med olivenolie og eddike. Det er også populært i andre dele af det centrale Italien.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her