Tabbouleh – er en salat fra Mellemøsten, bestående af bulgur
eller couscous blandet med primært persille, grønsager og andre urter og tilsat
citronsaft og olivenolie. Tabouleh er syrlig og er en god appetitvækker som er
en del af meze.
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca. 20 min (plus 1½ time trækketid)
# Ingredienser
200 g bulgur
1 bdt. bredbladet persille
4 friske myntekviste
½ agurk
4 forårsløg
2 bøftomater
saft af 2 citroner
4 spsk olivenolie
salt og sort peber
* Tilberedning
1 Kog bulguren i 5 dl vand i ca. 10 min.
Tag den fra varmen og lad den trække i yderligere 20 min.
2 Skyl imens persille og mynte, slyng dem tørre og hak dem.
3 Skræl agurken og skær den i fine tern.
Gør forårsløgene i stand, skyl dem og snit dem fint.
4 Skyl tomaterne og fjern stilkefæstet.
Skær tomatkødet i fine tern.
5 Rør i bulguren med en gaffel.
Bland bulgur, grønsager og krydderurter i en skål.
6 Bland citronsaft med salt og peber og hæld den over
grøntsagssalaten.
Lad den trække i mindst 1 time, rør den godt igennem og
server.
Pr. portion ca. 129/kJ/308 kcal. 6 g protein, 13 g fedt, 42
g kulhydrater
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid -
kogebog.dk