Lav selv din egen relish til fx hotdogs, burgere og alle
mulige andre måltider, hvor det sure twist altid er lækkert. Prøv opskriften og
imponer familien i dag!
Denne relish består af agurk, løg og grøn peber samt en
masse smagfulde krydderier.
Giver ca 2 glas
a 2 dl. Laves over to dage, men arbejdstiden er ca 1 time.
# Ingredienser
2 agurker á 350 g
1 stort løg
1 lille grøn peber eller evt en squash
2 spsk salt
125 ml hvidvinseddike
1½ tsk Maizena
125 g sukker
½ tsk sellerifrø (kan udelades)
¼ tsk gule sennepsfrø
¼ tsk sennepspulver
¼ tsk gurkemeje
¼ tsk stødt muskatnød
lidt stødt, sort peber
* Tilberedning
Vask agurkerne og skær dem i halve på langs.
Skrab al den bløde indmad ud med en ske, den skal ikke
bruges.
Skær derefter agurkerne i fine, små tern.
Skræl løget og hak i fine tern.
Skyl den røde peber. Fjern stilk og frø og skær i fine
tern.
Bland de tre slags grønsager i en skål med saltet.
Dæk skålen til og lad stå i køleskabet 24 timer.
Skyl grønsagerne grundigt i vand gennem en sigte, så saltet
skylles af.
Lad grønsagerne dræne i sigten i 5-10 minutter, så det
overskydende vand forsvinder.
Bland Maizena med eddike og bland derefter krydderier og
sukker i.
Varm blandingen i en gryde over middelhøj varme og rør godt
rundt, indtil det hele er blandet til en jævn sauce.
Tilsæt grønsagerne og kog relishen op.
Småkog relishen i 10 minutter indtil grønsagerne bliver
gennemsigtige.
Rør rundt af og til så varmen fordeles jævnt, og det ikke
brænder på.
Smag til og juster evt smagen.
Hæld den varme relish på Atamon-skyllede glas og luk til med
det samme.