Logo

Whiskymarineret oksesteak

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Whiskymarineret oksesteak 

 

Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv.

Til 4 personer

# Ingredienser

4 oksesteaks

4 spsk whisky

2 spsk soja

1 spsk mørk muscovadosukker (læs om muscovado her)  
tomatskiver

peber

nogle kviste bredbladet persille, til pynt
hvidløgsbrød, som tilbehør

 

* Tilberedning

1 Rids fedtkanten på steakene et par steder - det forhindrer dem i at bukke enderne opad, når de grilles.

Læg kødet i en fladbundet skål (ikke metal).

 

2 Pisk whisky, soja, sukker og peber efter behag sammen i en lille skål.

Rør, til sukkeret er opløst. Fordel marinaden over steakene.
Dæk med film og stil dem på køl i mindst 2 timer.

 

3 Varm grillen godt op.

Grill steakene kort på begge sider over kullene, hvor grillen er varmest, i 2 min for at lukke porerne.

 

4 Flyt kødet hen på en mindre varm del af grillen og grill videre i 4-10 min på hver side, eller til steakene er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.

Tjek undervejs hvor rødt kødet er ved at stikke i det med en spids kniv - hvis saften er rød, er steaken det også: Jo lysere kødsaft. desto mere gennemstegt er kødet.

 

5 Grill tomatskiverne let i 1-2 min.

Anret steaks og tomatskiver på varme tallerkener.
Pynt med persillekviste og server med hvidløgsbrød til.

 

INFO: Muscovadosukker er rørsukker, der ikke er blevet raffineret. Denne sukkerart er særligt kendetegnet ved mindre sukkerkrystaller end traditionelt rørsukker, der har en kornstørrelse på 0,90-1,20 mm.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.757 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her