Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
4 oksesteaks
4 spsk whisky
2 spsk soja
1 spsk mørk
muscovadosukker (læs om muscovado her)
tomatskiver
peber
nogle kviste
bredbladet persille, til pynt
hvidløgsbrød, som tilbehør
* Tilberedning
1 Rids fedtkanten på
steakene et par steder - det forhindrer dem i at bukke enderne opad, når de
grilles.
Læg kødet i en
fladbundet skål (ikke metal).
2 Pisk whisky, soja,
sukker og peber efter behag sammen i en lille skål.
Rør, til sukkeret er
opløst. Fordel marinaden over steakene.
Dæk med film og stil dem på køl i mindst 2 timer.
3 Varm grillen godt
op.
Grill steakene kort
på begge sider over kullene, hvor grillen er varmest, i 2 min for at lukke
porerne.
4 Flyt kødet hen på
en mindre varm del af grillen og grill videre i 4-10 min på hver side, eller
til steakene er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.
Tjek undervejs hvor
rødt kødet er ved at stikke i det med en spids kniv - hvis saften er rød, er
steaken det også: Jo lysere kødsaft. desto mere gennemstegt er kødet.
5 Grill
tomatskiverne let i 1-2 min.
Anret steaks og
tomatskiver på varme tallerkener.
Pynt med persillekviste og server med hvidløgsbrød til.
INFO: Muscovadosukker er rørsukker, der ikke er blevet
raffineret. Denne sukkerart er særligt kendetegnet ved mindre sukkerkrystaller
end traditionelt rørsukker, der har en kornstørrelse på 0,90-1,20 mm.