Hvis du gerne vil have dine grill pølser til at ligne de
professionelles, så skal du skære nogle små riller i dem inden du griller dem.
Det ser meget delikat ud, og de får et flot mønster. Det bliver bedst hvis det
er de store grill pølser, som fx frankfurtere. Tip til grilning af pølser
nederst.
#
8 ufarvede grillpølser
1 spsk olie
½ tsk barbecuekrydderi.
TILBEHØR:
Grøn salat, franske kartofler eller flûte.
*
Skær nogle kryds i pølserne med en tynd, skarp, spids kniv.
Rør olie og barbecuekrydderi sammen.
Pensl pølserne med olien.
Læg dem på den varme grillrist.
Rist pølserne til de er gyldne på begge sider, ca. 2-3 min.
på hver side.
Server de grillstegte pølser gloende varme direkte fra
grillen med en stor skål blandet grøn salat, franske kartofler eller flûte
lunet på grillen.
VARIATION AF RETTEN
I: Pølsetwist: Ufarvede grillpølser pensles med olie, ½-1
skive vakuumpakket bacon (afhængig af hvor lange pølserne er) fastgøres i den
ene ende af pølsen med en tandstik eller kødpind og vikles om pølsen. Baconskiven
fastgøres i den anden ende. Pølserne ristes og serveres som pølser på grill.
II: Hot Dogs: 4 grillpølser, 4 pølsebrød, 4 spsk finhakket
løg, sennep, ketchup.
Der skæres et par kryds i hver pølse, som derefter pensles
med lidt olie. Pølserne ristes på den varme grill. Pølsebrødene lægges også på
risten og ristes et øjeblik på hver side.
Pølsebrødene flækkes på langs halvt igennem, de grillstegte
pølser lægges på. Herover en stribe sennep og ketchup, og der drysses med
hakket løg. Hot Dogs kan varieres med, at der drysses nystegte brunede løg på
eller en blanding af purløg, persille og estragon.
III: Fyldte pølser: 4 tykke knækpølser, 2-3 spsk finhakket
løg, 1 tsk olie, 2 spsk hakket persille, 2 tsk sennep, 4 bjælker ost, fx danbo.
Fyldet laves først. Finhakket løg ristes klare på en pande
og blandes med hakket persille og sennep. Hældes i en lille skål. Der skæres en
ridse i hver pølse på langs, ca. 2/3 igennem. Pølserne pensles med olie og
ristes med den ridsede side nedad først. Når pølserne skal vendes, fordeles
fyldet i revnen med en teske, og en ostebjælke trykkes ned. Pølserne ristes på
den anden side og serveres som frokostret eller aftensnack, evt. med salat.
TIPS: Ved at skære små kryds i pølseskindet undgår du revner
i pølserne under stegningen.
For at få det bedste resultat skal du vente med at lægge
pølserne på grillen, indtil kullene og briketterne har afgivet den værste
varme. Pølserne skal grilles langsomt ved forholdsvis svag varme og vendes
ofte.
Flere pølsetips:
Læg en skefuld god mayonnaise pr. mand på et stykke pergament og strø tørret
chili over. Lækkert dip til pølse og grillet brød. Tid ca. 2 min.
God sennep og ketchup er vigtigt til pølser, så vælg med
omhu. Fx Dijonsennep fra Maille og Gammeldags Grovsennep fra C & J Seppelov
samt Stokes Tomato Ketchup.