Lækker opskrift på frisk og farverig mangosalat. Prøv fx med
grillede kyllingevinger og sursød marinade. Her er også andre gode sager, som
passer fortrinligt med din søde smag.
Portioner: 4. Tid. 35 min + marinering 1 nat
# Ingredienser
10 cm frisk citrongræsstængel (20 g), hakket fint
1 lang grøn chili, hakket fint
3 fed hvidløg, presset
10 friske kaffir-limeblade, i fine strimler
16 kyllingevinger (1,5 kg)
2 små, grønne mangofrugter (600 g)
1 stor gulerod (180 g)
1 agurk (130 g)
1 mellemstor rød peberfrugt (200 g), i tynde skiver
2 forårsløg, i tynde skiver
SURSØD MARINADE:
2 spsk fiskesauce
2 spsk limesaft
2 spsk palmesukker, revet
1 spsk eddike
1 spsk vand
*
Fremgangsmåde
Lav den sursøde marinade: Kom ingredienserne i et glas med
skruelåg, og ryst det godt.
Bland citrongræs, chili, hvidløg, halvdelen af limebladene
og 2 spsk af dressingen i en mellemstor skål.
Tilsæt kyllingevingerne, og vend dem godt i marinaden.
Dæk skålen til, og sæt den i køleskab sammen med resten af
marinaden i en skål for sig selv.
Lad det stå natten over.
Afdryp kyllingevingerne, og kasser marinaden.
Steg kyllingevingerne på en varm, oliesmurt grillpande eller
på en havegrill, utildækket, til de er gennemstegt.
Brug imens en kartoffelskræller til at lave tynde bånd af
mango, gulerod og agurk.
Læg dem i en mellemstor skål sammen med peberfrugt, resten
af limebladene og resten af marinaden.
Ryst skålen lidt for at blande det.
Server kyllingen med salaten, drysset med forårsløg.
Pr. portion: 73 g fedt, 7979 kj