Prøv den bedste opskrift på lækre grillede tunbøffer - en
lynhurtig ret til de travle dage. Også elegant og velsmagende at servere for
gæster.
Forberedelsestid 20
min. Marineringstid 1 time. Grilltid 8-10 min. Til 4 personer
# Ingredienser
4 tun bøffer, hver
på 180-230 g og ca. 2¼ cm tykke
lidt rapsolie
1¼ tsk groft havsalt
½ tsk karry
½ tsk stødt chili
¼ tsk friskkværnet
sort peber
TIL SALATEN
4 spsk rapsolie
75 g finthakket løg
1 tsk finthakket
hvidløg
1 tsk tørret oregano
4 store håndfulde
grofthakket frisk spinat
1 ds sorte bønner
(450 g totalvægt), afdryppet og skyllet
1 spsk friskpresset
limesaft
¼ tsk groft havsalt
5 spsk cremefraiche
(18 %)
1 spsk finthakkede
friske korianderblade
* Tilberedning
1. Opvarm olien i en
stor pande (ca. 30 cm) ved middel varme.
Svits løgene i 3-4
min. og rør rundt af og til.
Tilsæt hvidløg og
oregano og steg det 1 min,
til hvidløget
begynder at brune; rør rundt af og til.
Tilsæt hurtigt de
øvrige salatingredienser, bland alt,
dæk panden til og
stil den til side.
2. Bland
cremefraiche og korianderblade i en lille skål.
3. Bland havsalt med
karry og chili samt peber i en anden skål.
Pensl tunbøfferne
let på begge sider med olie og krydr dem
jævnt med
karryblandingen.
Stil fisken 1 time
tildækket i køleskab.
4. Forbered en
to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
5. Rens grillristen
grundigt.
Grill tunbøfferne
over direkte høj varme med lukket låg i 8-10 min,
vend dem en gang og
flyt rundt på dem, til bøfferne har fået grillmønster,
og kødet ikke
længere er gennemsigtigt i midten.
Opvarm imens
spinat-bønnesalaten ved middel varme,
og rør rundt af og
til.
6. Anret den lune
salat på bøfferne, slut af med en klat cremefraiche
og server.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk