Japan er ikke det
første, du tænker på, når det gælder barbecue, men den opgående sols land har
en rig grilltradition med smag af både salt og sødt, der passer godt til
barbecue. Brug en smoker eller en kuglegrill med briketter eller træ. En
gasgrill med låg kan også anvendes.
4 portioner
#
2 sider spareribs, svineribben
(ca. 2½ kg)
2 spsk salt
1 spsk friskkværnet
sort peber
2 spsk farin
kraftigt alufolie
2 dl teriyaki glaze
& steaksauce eller anden teriyakisauce
2 spsk sesamfrø, til
drys
*
1. Begynd med at
fjerne hinden på indersiden af spareribsene.
Pil den løs med en
kniv eller gaffel, og brug derefter noget køkkenrulle for at få ordentligt fat.
Krydr kødet med
salt, peber og farin mindst 1 time før tilberedningen.
2. Lad briketterne
brænde ned, til gløderne er grå.
Luk låget, og lad
spjældet stå åbent i bunden og i låget.
Kontroller varmen,
ca. 125 °C er godt.
Fordel de glødende
briketter i to bunker i hver sin side af grillen.
Anbring spareribsene
mellem gløderne, så de steger ved indirekte varme.
Giv først kødet
mindst 3 timer ved omkring 130 °C.
Tilsæt flere
glødende briketter hvert 45. minut, så temperatur og røg er stabil.
3. Læg et dobbelt
lag alufolie ud på et bord.
Læg spareribsene på
folien, og pensl dem med teriyaki glaze.
Dæk dem meget
omhyggeligt med folien, så pakken bliver lufttæt, og læg dem tilbage i grillen.
Fortsæt med at stege
dem 1-2 timer ved ca. 125 °C eller til spareribsene føles bløde ved berøring.
Vil du gøre tingene
lidt nemmere, kan foliepakken laves i ovnen med samme temperatur og varighed.
Servering:
Spareribsene pensles igen med teriyaki glaze.
Drys med sesamfrø.
Skær ribbenene ud,
og server fx coleslaw til (se opskrift).