Mortadella er en italiensk pølse med kalve- og svinekød samt
spæk. På italienske markeder ser du nogle gange en kolossal mortadella, stor
nok til at mætte en hel by. Så store skiver skal du ikke vælge til denne ret, men
gerne nogle med en diameter på ca. 20 cm. Skiverne skal være noget tykkere end
sædvanligt, ca. 2-3 mm. Ellers tager du bare to skiver og lægger dem sammen.
Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.
4 portioner
#
4 skiver mortadella med oliven, lidt tykkere end normalt
150 g fransk gedeost eller anden cremet ost
1 pose (70 g) rucola, renset og skyllet
1 hoved radicchiosalat, renset og skyllet
1 spsk aceto balsamico
½ dl olie
salt og friskkværnet sort peber
tandstikkere
*
1. Læg mortadellaskiverne ud, og fordel osten over dem.
Fold dem sammen til en halvmåne, og fastgør dem med en
tandstikker.
Pisk eddike og olie sammen, og smag det til med salt og sort
peber.
Læg salatbladene ovenpå, men bland det ikke før ved
servering.
2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.
Kontroller varmen, der skal være middelstærk.
Grill mortadellaskiverne 2-3 min. på hver side direkte over
gløderne.
Læg de friskgrillede mortadellaskiver på et fad, bland
salaten og dressingen, og server.