Vær omhyggelig med
valget af kalvenyre. Den skal være dybt rosa til lyserød. Så har den en mild og
fin smag. du kan også bruge kalvelever, hvis du ikke kan finde gode kalvenyrer;
det er anderledes, men godt. Brug en åben grill med kul, eller en gasgrill.
4 portioner
#
2 kalvenyrer à 350 g
salt og friskkværnet
sort peber
olie
Whisky sour glaze, se opskrift
*
1. Fjern fedtet i
midten af nyrerne.
Smør dem med lidt
olie, og krydr med salt og peber.
2. Lad kullene brænde
ned, til gløderne er grå.
Kontroller varmen,
der skal være middelstærk.
Grill nyrerne ca. 5
min. på hver side over direkte varme.
De skal pensles med
glaze nogle gange de sidste minutter.
Tag nyrerne af, og
pak dem ind i alufolie. Lad dem hvile i 5 min. inden servering.
3. Skær nyrerne i
tynde skiver, og server dem med ekstra glaze og salat til.