Logo

Grillede portobelloburgere med chipotle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede portobelloburgere med chipotle

 

Portobello er en stor champignon med en aroma af skovbund og en kødfuld konsistens, der egner sig perfekt til grillen. Svampene fås i de fleste supermarkeder og hos grønthandlere. Brug kuglegrill og kul eller en gasgrill med låg.

4 portioner

 

#

1 spsk rødvinseddike

3 spsk olie

3 store fed hvidløg, pressede

1 spsk chipotle sauce & marinade eller en anden chipotlesauce

salt og friskkværnet sort peber

4 store portobellosvampe (med en diameter som burgerboller)

4 tykke skiver (100 g) lagret fast ost, fx moden cheddar

4 fuldkornsburgerboller

1 pose (70 g) babyspinat

1 spsk olie

1 lille rødløg i skiver

*

 

1. Rør vineddike, olie, hvidløg, chipotlesauce, salt og sort peber sammen.

Skær stokkene på svampene væk, hvis de er for lange.

Bland svampene med krydderiblandingen.

Sørg for, at det meste af blandingen havner på svampenes underside.

 

2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå. Kontroller varmen, der skal være middelstærk.

Læg svampene med den runde side nedad, og grill dem over direkte varme med lukket låg.

Spjældene skal stå åbne både i bunden og i låget.

 

3. Grill svampene 5 min. på den ene side, vend dem om, og grill dem 5 min. på den anden side.

Vend dem igen, fordel osten ovenpå, og grill dem yderligere nogle minutter under låg, indtil osten er smeltet.

Varm samtidig brødene på grillen.

 

Servering: Rens, skyl og tør spinaten, mens svampene grilles.

Vend spinaten i lidt olie, og smag den til med salt.

Saml burgerne med spinat og portobello, og pynt med løg.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 2.510 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her