Husk altid på ikke at give flanksteaks for meget.
Kødet har godt af at marinere natten over. Det vil øge kødets mørhed, hvis det
bliver stegt med let hånd. Giver 4-6 portioner
# Ingredienser
650-900 g flanksteak
2¼ dl teriyakisauce
1¼ dl friskpresset appelsinsaft
100 g finthakket løg
4 fed knust hvidløg
1 forårsløg skåret i tynde strimler
(både det hvide og det grønne)
¾ dl gylden sirup
2 spsk mørk farin
2 spsk hakket rosmarin
1 spsk ristet sesamolie
2 tsk sesamfrø
1 tsk knust rød peber
* Tilberedning
1 Kom alle ingredienserne undtagen kødet i en mellemstor
skål og
bland dem godt.
2 Afpuds kødet og læg det i en glasskål.
Hæld marinaden over og vend kødet så det er dækket på begge
sider.
Dæk til og lad det marinere i køleskabet i 24 timer, hvor
det vendes 4 til 6 gange.
3 En time før tilberedningen tages kødet op af marinaden og
duppes tør med køkkenrulle. Gem marinaden.
4 Grill kødet over stærk varme til det er stegt som du
ønsker det.
Pensl efter behov med resten af marinaden for at give en sød
glasering.
5 Til servering skæres kødet i skiver på tværs af
muskelfibrene.
Kom resten af marinaden i en gryde og bring den i kog
så den reduceres for at koncentrere smagsstofferne.
Hæld saucen over det skiveskårne kød.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------