Tri-tip vækker normalt begejstring hos folk i Californien.
Der bruges en særlig udskæring af oksekød - det trekantede, nederste stykke
uden ben af mørbradstegen. Jeg bruger imidlertid et mere almindeligt stykke tyksteg
og culotte til denne opskrift. Giver 6-12 portioner
# Ingredienser
1,5-2,5 kg afpudset tyksteg eller culotte
TIL SALSAEN:
225 g hakkede dåsetomater
1 mellemstort løg, skåret i terninger
4 spsk hakket koriander
2 fed knust hvidløg
2 friske jalapeño-peber uden kerner, hakket fint
1 tsk stødt spidskommen
havsalt og friskkværnet sort peber
TIL RUBBEN:
3 spsk farin
2 spsk salt
2 spsk groftkværnet, sort peber
2 spsk hvidløgspulver
2 spsk sød ungarsk paprika
2 spsk hakket persille
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk cayennepeber
* Tilberedning
1 Kom alle ingredienserne til salsaen i en mellemstor skål
og
bland dem godt. Stil i køleskab til den skal bruges.
2 Bland alle ingredienserne til rubben i en lille skål og
rør dem godt sammen.
3 Gnid omhyggeligt kødet på alle sider med rubben.
4 Grill over middel til stærk varme i 10 min, vend kødet og
giv det yderligere 10 min.
Proceduren gentages til temperaturen inde i kødet når 55 °C.
Giv det ekstra tid, hvis det skal være mere gennemstegt.
Ved serveringen skæres kødet tyndt på tværs af
muskelfibrene.
Pynt med salsaen.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------