Æbleflæsk er en skøn klassiker. Til en ægte dansk frokost
hører både stegte sild, tarteletter, æbleflæsk, hjemmelavet medister og meget,
meget andet godt. Få her den bedste opskrift på tartelet med klassisk æbleflæsk.
Personer: 4. Forberedelse: 45 min. Tilberedning: 20-30 min.
Grillmetode: Direkte/Indirekte
Sværhedsgrad: Svær. Grilltemperatur: 180 °C.
# Ingredienser
8 butterdejsplader
1 æg
Æbleflæsk:
200 g bacon
4 æbler
150 g perleløg
½ dl sherryeddike
3 dl hønsefond
olie til stegning
50 g smør
purløg til pynt
*
I køkkenet
Udstik butterdejen i cirkler på 9 cm i diameter.
Lav derefter cirkler i samme størrelse, som udstikkes
yderligere med en udstikker på 7 cm i diameter, så der bliver hul i midten.
Dup denne cirkel med vand, og placer den PRÆCIST ovenpå
bundcirklen.
Pensl den øverste cirkel med pisket æg.
Undgå at pensle på siden, da den vil ”hæve skævt”.
Læg bundene på en bageplade med bagepapir – brug evt. en
silikonemåtte.
Æbleflæsk:
Skær bacon i små tern.
Pil og halvér perleløgene.
Skræl æblerne, og skær dem i tern eller både.
Snit purløg fint.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte middelhøj varme, og læg
bagestenen på grillristen.
Bag butterdejsformene på grillen, til de er flot hævet
(20–30 min.), tag dem af og udhul midten, så der er plads til fyld.
Øg grillens temperatur til høj varme, 200 °C.
Sæt panden på grillen ved direkte varme.
Hæld olie på, når panden er varm, og steg baconet sprødt.
Tilsæt de halve perleløg, og steg i et minut.
Hæld nu sherryeddiken på, og lad den koge næsten ind.
Tilsæt hønsefond, og reducer til det halve.
Pisk den kolde smør i, og smag til med salt og peber.
Vend æblestykkerne ned i saucen, og server æbleflæsk i butterdejsformene.
Pynt med purløg.
Tips: Køb et helt stykke røget bacon, skær det i skiver, se
det er håndskåret bacon.