Enokisvampe kan du ikke lige finde ude i skoven, men de fås
dyrkede i velassorterede butikker. Skær altid det nederste af stokken på
svampene, men lad være med at skylle dem. Enokisvampenes milde smag passer godt
til bacon og den søde og salte smag i en teriyakisauce. Brug en gasgrill eller
en kuglegrill med grillkul, eventuelt en åben grill.
4 portioner
#
2 hele bundter enokisvampe
salt og friskkværnet sort peber
almindelig ristet sesamolie (ikke koldpresset)
4 baconskiver
1 dl teriyaki glaze & steaksauce eller en anden
færdigkøbt teriyakisauce
*
1. Skær lidt affoden på svampene, og del bundterne på langs
i fire dele.
Stænk lidt sesamolie over svampene, og drys med salt og sort
peber.
Pak dem ind i bacon.
2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.
Kontroller varmen, som skal være middelstærk.
Grill de baconindpakkede enokisvampe i 2-3 min. på hver side
direkte over gløderne.
Regn med ca. 12 min. i det hele.
Sæt eventuelt låget på, så det går lidt hurtigere.
Sørg for, at en del af grillen er fri for kul, så du kan
flytte svampene, hvis der går ild i noget fedt.
Server de grillede enokisvampe straks med teriyakisauce som
dip.