6 personer. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 12-15 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 180 °C. Udstyr:
Stavblender, stor grillbakke
# Ingredienser:
4-6 portobellosvampe
1 rulle gedeost (8-12 skiver)
Persillepesto:
1½ dl olie
30 g bredbladet persille
25 g revet parmesanost
½ fed hvidløg
30 g hasselnødder
salt og peber
I køkkenet
Blend persille, olie, hasselnødder, parmesan ost og hvidløg
til en lind pesto.
Rens svampene, og pensl dem godt med pestoen hele vejen rundt.
Sæt svampene med bunden i vejret på en grillbakke.
Læg 2 skiver gedeost på hver svamp.
Ved grillen
Fyld grillstarteren 1/3 op med briketter.
Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme, 180-190 °C.
Sæt grillbakken på grillristen, og grill svampene i ca.
12-15 min. til gedeosten er smeltet.
Tips: Drys evt. sprødstegt, grofthakket bacon henover svampene
ved servering. Eller pynt svampene med lufttørret skinke og rucola.