Solæg er en sønderjysk egnsret, som også kendes fra De Frisiske Øer. Solæg kan anvendes som let mellemmåltid eller forret.
Til 4 portioner. Tilberedningstid: 10 min (plus 24 timer marinering)
# Ingredienser
150 g salt
2 laurbærblade
10 peberkorn
10 korianderfrø
1 enebær
2 løg
8-10 æg
* Tilberedning
1 Giv 1½ l vand et kort opkog sammen med salt,
laurbær blade, peber- og korianderkorn samt enebær.
Pil 1 løg, skær det i ringe og kom det ned i den afkølede
lage.
2 Kog æggene hårde i vand sammen med løgskallerne og det
andet løg.
Tag æggene op, overhæld dem med iskoldt vand og bank skallen
let,
så den revner.
Kom æggene ned i lagen og lad dem trække i mindst 24 timer.
3 Man spiser æggene med salt, peber og sennep eller
krydret med olie og eddike.
Pr. æg ca. 403 kJ/96 kcal. 7 g protein, 6 g fedt, 0,3 g kulhydrater.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid -
kogebog.dk