Sådan laver du de bedste pandekager på Weber grill.
Pandekagerne smager fantastisk, og de skal selvfølgelig serveres med bærkompot og/eller
hjemmelavet is.
Personer: 6. Forberedelse: 40 min. Tilberedning: 20 min.
Grillmetode: Direkte.
Optænding - gas: Middel. Optænding - kul: ½ grillstarter.
Sværhedsgrad: Let.
Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: Crepepande/støbejernspande
# Ingredienser
1 usprøjtet appelsin
1 vaniljestang
8 æg
20 g sukker
125 g hvedemel
200 g smør
¾ l sødmælk
*
I køkkenet
Skyl appelsinen, og riv skallen fint.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
I en skål pisker du æg, sukker, appelsinskal og vaniljekorn
grundigt sammen.
Sigt melet i, mens du pisker.
Smelt smørret, og pisk det i dejen, når det bruser.
Tilsæt mælken, og pisk grundigt, så der ikke er klumper af
mel.
Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Ved grillen
1. Gør grillen klar til direkte varme.
Bruger du kulgrill, skal du bruge det, der svarer til en
halv grillstarter klargjorte briketter.
2. Sæt panden på risten, læg låget på grillen, og lad den
blive varm.
Når du steger den første pandekage, skal du bruge en anelse
fedtstof på panden – derefter er der nok fedtstof i dejen, så det burde ikke
være nødvendigt ved resten.
Hæld lidt dej ud på panden – pandekagen skal være tynd, så
spred det ud over hele panden.
Lad pandekagen få stegeskorpe, inden du vender den og lader
den bage færdig.