Fuldend din grillmiddag med denne skønne sommerdessert med
grillede jordbær tilberedt på grillens sidste varme og chokoladesauce.
Forberedelsestid 15 min
/ Stegetid 6 min / 6 portioner
Gas Indirekte medium
varme / Kul Indirekte
# Ingredienser
3½ dl piskefløde
3 spsk Grand Marnier
200 g mørk chokolade
af god kvalitet, hakket
600 g store, faste
jordbær, nippede
1-2 spsk flormelis
* Tilberedning
1. Varm forsigtigt
piskefløde, likør og chokolade op i en lille,
tykbundet gryde
under omrøring, til chokoladen er smeltet,
og blandingen er
blevet til en tyk, skinnende sauce.
Tag gryden af varmen
og lad den stå, mens jordbærrene grilles
- på den måde bliver
saucen endnu tykkere og lægger sig
perfekt omkring
jordbærrene.
2. Drys jordbærrene
med flormelis, og læg dem forsigtigt
(ad flere omgange)
på grillristen, så de ikke falder igennem.
Grill bærrene over
indirekte, medium varme i 6 min;
end dem en gang
undervejs (de må ikke blive alt for bløde).
3. Hæld lidt
chokoladesauce op på tallerkener eller
små souffleforme.
Server med bærrene cocktailpinde,
så de er lette at dyppe i saucen.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk