Den oprindelige italienske pizza kommer fra Napoli i Syditalien
som en Pizza Margherita, som får mozzarella, tomatsauce og frisk basilikum på
dejbunden.
Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 6-10 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 260 °C. Udstyr:
Pizzasten
# Ingredienser
Pizzadej:
370 ml lunkent vand
50 ml olie
7 g tørgær (ca. 15 g frisk gær)
10 g sukker
10 g salt
300 g durum-mel (eller Tipo 00 pastamel)
300 g hvedemel
Fyld:
400 g mozzarella
300 g tomatsauce
1 bundt frisk basilikum
salt og peber
*
I køkkenet
Opløs gæren i lunkent vand
Tilføj sukker, olie og salt
Sigt de to typer mel sammen og tilsæt det
Ælt dejen i ca. 10 minutter
Dæk skålen med film og lad dejen hæve i ca. 1 time
Del dejen i fire portioner, når den er hævet, og rul dem til
kugler
Rul dem derefter ud til pizzabunde
Drys mel på bagepladen og læg en pizza på.
Fordel tomatsaucen ud over pizzabunden.
Riv mozzarellaen i små stykker af nogenlunde samme
størrelse, og fordel dem over tomatsaucen.
Smag til med salt og peber.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte varme, ca. 260 °C.
Læg pizzastenen på risten, og lad den forvarme i ca. 10
minutter
Anbring den første pizza på stenen. Vær sikker på, at
brænderne direkte under stenen er slukkede. Bag pizzaen i ca. 6 min eller til
bunden er sprød
Pynt pizzaen med frisk basilikum og server den.
Se info om pizza her www.grillabc.dk/359/pizza-info