Denne dessert pizza er lækker. Den er så flot at sætte på
bordet og den smager rigtig godt. Brug en god chokolade. Børnene vil gerne have
at det er lidt sødt. Flot og meget mættende dessert.
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 20 min + 12
min. Grillmetode: Indirekte.
Optænding - gas: Middel. Optænding - kul: ½ grillstarter.
Sværhedsgrad: Middel.
Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Bagesten m. bageplade
# Ingredienser
1 pizzabund 1 dl mascarpone (italiensk ost) 1 spsk honning150
g friske bær (fx blåbær, jordbær, hindbær eller brombær efter sæson) 100 g hvid
chokolade frisk basilikum eller mynte*
I køkkenet
Læg den hvide chokolade på en bageplade med papir.
Stil den på køl efter grillning og hak chokoladen, når den
er afkølet.
Rul bunden ud så tyndt som muligt og læg den på en bageplade
med bagepapir.
Smør bunden med mascarpone. Fordel honning jævnt over
mascaponen og drys afkølet, grillet hvid chokolade over.
Skyl de friske bær og skær dem ud, afhængig af størrelse.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte middelhøj varme, 180° C. Sæt
bagepladen med den hvide chokolade på grillen, indtil den er lysebrun, og
chokoladen krystalliserer.
Skru op for varmen eller tilføj briketter.
Læg bagestenen på grillen, og bag pizzaen ved høj varme
(220° C), indtil bunden er sprød.
Tag pizzaen af og anret med de friske bær og frisk basilikum
eller mynte.
Se info om pizza
her