Verdens bedste kanelruller (Cinnamon Sugar Twists). Disse kanelruller/-snegle
er virkelig rigtig gode, da de er saftige og lækre. Også kolde og dagen efter.
Personer: 6. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 35 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Stegt
flæsk holder, kyllingeholder eller .
# Ingredienser
100 g smør
4 dl mælk
50 g gær
2 æg
800 g hvedemel
100 g sukker
½ tsk. salt
Remonce:
300 g blødt smør
300 g brun farin
3 tsk. stødt kanel
1 æg til pensling
perlesukker
olie til smøring
*
I køkkenet
Smelt smørret og hæld mælken i.
Opløs gæren i smør/mælke-blandingen, og tilsæt æg, sukker,
salt og mel.
Ælt dejen glat og smidig.
Lad dejen hæve i 20-25 min.
Smør evt. skålen med olie, inden dejen stilles til hævning,
så er det lettere at få dejen op af skålen når den er færdighævet.
Rør smør, brun farin og kanel sammen.
Rul dejen ud til en tynd og jævn rektangel.
Fordel remonce (kanelblandingen) i et jævnt lag og rul dejen
stramt sammen.
Smør den øverste del af stegt flæsk holderen grundigt med
olie.
Skær kanelrullen til så den passer i formen i et stykke.
Der er dej til ca. 2 brød.
Pensl kanelrullen med æg og rul den i perlesukker.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte varme, ca. 200 °C.
Bag kanelrullen i ca. 35 min til den er let gylden over det
hele.
Tips: Udnyt evt. resten af dejen og bag dem som normale
kanelsnegle på en bageplade.
VARDAGEN, bageform med løs bund fra Ikea koster ca 79.-