Logo

Kanelrulle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kanelrulle

 

Verdens bedste kanelruller (Cinnamon Sugar Twists). Disse kanelruller/-snegle er virkelig rigtig gode, da de er saftige og lækre. Også kolde og dagen efter.

 

Personer: 6. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 35 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Stegt flæsk holder, kyllingeholder eller .

 

# Ingredienser

100 g smør
4 dl mælk

50 g gær
2 æg

800 g hvedemel
100 g sukker
½ tsk. salt


Remonce:
300 g blødt smør
300 g brun farin
3 tsk. stødt kanel
1 æg til pensling

perlesukker

olie til smøring

*

I køkkenet

Smelt smørret og hæld mælken i.

Opløs gæren i smør/mælke-blandingen, og tilsæt æg, sukker, salt og mel.

Ælt dejen glat og smidig.

Lad dejen hæve i 20-25 min.

Smør evt. skålen med olie, inden dejen stilles til hævning, så er det lettere at få dejen op af skålen når den er færdighævet.

Rør smør, brun farin og kanel sammen.

Rul dejen ud til en tynd og jævn rektangel.

Fordel remonce (kanelblandingen) i et jævnt lag og rul dejen stramt sammen.

Smør den øverste del af stegt flæsk holderen grundigt med olie.

Skær kanelrullen til så den passer i formen i et stykke.

Der er dej til ca. 2 brød.

Pensl kanelrullen med æg og rul den i perlesukker.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte varme, ca. 200 °C.

Bag kanelrullen i ca. 35 min til den er let gylden over det hele.

 

Tips: Udnyt evt. resten af dejen og bag dem som normale kanelsnegle på en bageplade.

 

Kanelrulle

VARDAGEN, bageform med løs bund fra Ikea koster ca 79.-

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her