Focaccia med peberfrugter og ansjoser - Focaccione peperoni
e alici - Smagen fra saltede ansjoser fungerer som smagsforstærker.
... con bagna cauda: grillede peberfrugter bages i den varme grill på
bagestenen...
Personer: 8. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 40 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C. Udstyr:
Bagesten med bageplade/alubakke
# Ingredienser
Dej:
1 liter vand
55 g salt
1,7 kg hvedemel
2 g gær
Fyld:
500 g tomatsauce
500 g mozzarellaost
400 g peberfrugter
100 g ansjoser
100 g sorte oliven
Tilsættes lige inden servering:
ekstra jomfruolivenolie
friskkværnet sort peber
friske purløg
*
I køkkenet
1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen – brug eventuelt
en røremaskine.
Kom dejen i en stor skål og dæk den til med film, stil den
et lunt sted, og lad den hæve i en time.
2. Når dejen som minimum er hævet til dobbelt størrelse, formes den til kugler
på omkring 400 g.
3. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, stil bagepladen et lunt sted, og
lad dem hæve i yderligere 1-2 timer.
4. Skyl peberfrugterne.
5. Skær mozzarellaen i skiver.
6. Rul de enkelte dejkugler ud til rektangler, og kom tomatsauce, ansjoser,
oliven og mozzarella på.
Ved grillen
1. Forbered grillen til direkte varme – ca. 180 °C.
Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en
mængde, der omtrent svarer til en halv grillstarter.
2. Læg peberfrugterne på risten, og luk låget.
Grill dem, indtil de er bløde og møre.
Tag dem af grillen, fjern skrællen, og tag frøene ud.
Skær dem derefter i skiver, og fordel dem på dejstykkerne.
3. Varm nu grillen op (indirekte varme) til ca. 180 °C.
Læg bagestenen på risten, og lad den forvarme i ca. 15
minutter.
4. Stil bagepladen med focacciabrødene på den varme sten, og bag dem i 40
minutter under lukket låg.
5. Tilsæt til sidst nogle dråber olivenolie, sort peber og hakket purløg.
Tips: Du kan også komme focacciabrødene i en alubakke/drypbakke
og så anbringe den på bagestenen – så bevarer brødet bedre formen.