Du kan lave et utal af variationer focaccia brød på din
grill til alle typer retter fra grillen. Her er den klassiske opskrift på Focaccia
brød. Bliv inspireret med grillopskrifter på brød og bagning her
Personer: 6. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 25 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr:
Kyllingeholder, bagepapir
# Ingredienser
750 g hvedemel typo 00
250 g durummel
30 g gær
20 g sukker
havsalt
6 dl vand
2 kviste frisk timian
2 kviste frisk rosmarin
olivenolie
*
I køkkenet
Rør vand, salt og gær sammen.
Tilsæt durummel, og rør dejen til en blød konsistens.
Tilsæt hvedemel, og rør dejen sammen i yderligere et par minutter (dejen er
temmelig våd).
Fjern koppen fra kyllingeholderen og beklæd kyllingeholderen
med bagepapir.
Fordel dejen direkte i bunden, og tryk friske kviste
rosmarin og timian ned i overfladen.
Sæt det på køl i ca. 1 time, tildækket, og lad dejen hæve.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, høj varme.
Drys brødet med havsalt og olivenolie.
Sæt kyllingeholderen på grillristen, og bag brødet i ca. 25
min, til det er gyldent og sprødt.
Tips: Tilføj evt. soltørrede tomater og oliven til dejen,
hvis du ønsker variation i smagen.