En hjemmelavet
mayonnaise er lige så nem at lave, som den er velsmagende og anvendelig til det
meste. Mayonnaise med både æggeblomme og -hvide kan med fordel laves i en
foodprocessor med kniv. Så bliver den lys, luftig og frisk.
Giver ca. 4 dl
#
1 stort æg
1 tsk dijonsennep
2 tsk sherry- eller
rødvinseddike
½ tsk salt
1 nip sukker
¼ tsk stødt
cayennepeber
¼ tsk friskkværnet
peber
1 dl solsikkeolie ·
1 dl jordnøddeolie
1 dl mild olie
*
Brug en
foodprocessor med en skarp kniv, alternativt elpisker eller piskeris.
Kom alle
ingredienserne på nær olien i en skål.
Lad maskinen køre,
til de er blandede.
Tilsæt nu olien
meget forsigtigt og i en tynd stråle, mens maskinen kører.
Mayonnaisen skal
have en fløjlsblød og tyk konsistens.
Den kan opbevares
mindst en måned tildækket i køleskab.