grillABC viser, hvordan du laver klassisk burger med et
pift af bacon. Og en dejlig dip med asparges, tomat og avocado. Se hele
opskriften her
Til 4-6 personer.
# Ingredienser
225 g mager backbacon eller rå hamburgerryg, i skiver
450 g magert oksekød, friskhakket
1 løg, revet
2-4 fed hvidløg, knuste
1-2 spsk solsikkeolie
salt og peber
Dip:
175 g friske grønne asparges
1 spsk citronsaft
1 lille moden avocado, udstenet, pillet og finthakket
2 friske tomater, flåede, uden kerner og finthakkede
1½ dl cremefraiche 18%
salt og peber
Tilbehør:
4-6 burgerboller
friske salatblade
tomatskiver
*
I Køkkenet
Fjern svær og synligt fedt på baconen/hamburgerryggen og hak
den fint.
Kom bacon, oksekød, løg, hvidløg samt salt og peber op i en
stor skål og ælt det sammen.
Form farsen til 4-6 lige store burgere, dæk dem til og stil
dem på køl i 30 min.
Dip: Klargør aspargesene og blancher dem i letsaltet kogende
vand i 5 min, hæld vandet fra og kom dem i iskoldt vand.
Dup dem tørre, skær halvdelen i tynde skiver og kom dem op i
en skål.
Stil resten til side.
Stænk citronsaften over avocadoen og vend avocado, tomater
og cremefraiche sammen med aspargesene.
Smag dippen til med salt og peber, dæk med film og stil den
på køl.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
3-4 min på hver side, eller til de er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.
Lun de flækkede boller på grillen, læg dem sammen med
salatblade og burgeren, top med tomatskiver, resten af aspargesene og dippen,
og server straks.